Selecció de bibliografia

A continuació trobareu una selecció de bibliografia que us permetrà iniciar-vos o aprofundir en l'àmbit del Feng Shui:

Collins, TK (1997) Feng Shui para occidente. Barcelona: Urano.
Tot i que la denominació "Feng Shui" soni sovint misteriosa i estranya, el que en realitat propugna és un sensatíssim conjunt d’idees per portar a la pràctica i passes a seguir amb molt de sentit per a qualsevol persona que s’afronti al món des d’un punt de vista holístic. El Feng Shui es basa en la premissa que les persones gaudeixen d’una vida més feliç, més saludable i més pròspera quan el seu entorn, tant a la llar com a la feina, és harmònic.
Spear, W (2005) Feng Shui. Barcelona: Robin Book.
A mida que la societat moderna comença a descobrir la medicina tradicional, els investigadors científics i metges continuen ampliant els seus coneixements considerant l’efecte de l’ambient a la salut i el benestar individual. Les investigacions sobre els efectes del color i la llum en el comportament humà han ajudat a molts dissenyadors d’interiors a crear ambients més harmònics per la casa i el lloc de treball. (…) Si hi ha bloquejos, els professionals poden obrir camins per a que flueixi l’energia fent diferents ajustaments, igual que es fa a l’acupuntura. Per activar o disminuir l’energia s’analitzen detalladament els colors, les formes, les textures, els patrons i els materials, de la mateixa forma que s’analitzaria la dieta alimentària com a factor que afecta l’equilibri intern.
Lagatree, KM (1998) Feng Shui para el hogar. Barcelona: Obelisco.
Alguna vegada has entrat en una casa i t’has sentit còmode a l’instant? Què era el que produïa aquesta sensació acollidora: els mobles, la forma de l’habitació, la llum que entrava per la finestra? Pot ser que fos difícil d’especificar, però era evident que hi havia harmonia. Potser vas sentir "bones vibracions", una càlida hospitalitat, o una combinació perfecta de comoditat i elegància. És possible que experimentessis la sensació del bon Feng Shui. Quan a una casa hi ha bon Feng Shui, irradia serenitat i, per tant, els seus habitants estan en harmonia amb la natura.
Lagatree, KM (1999) Feng Shui en el trabajo. Barcelona: Obelisco.
El Feng Shui és l’antic art xinès de la ubicació. Pensa en ell com si es tractés de l’acupuntura per a un edifici. De la mateixa manera que l’acupuntor ajusta l’energia del cos amb les agulles, el practicant del Feng Shui utilitza els objectes per redirigir el flux d’energia de qualsevol entorn, tant interior com exterior, per crear un ambient equilibrat i saludable. Dit d’una altra manera, el Feng Shui és un sistema per a disposar els objectes de qualsevol espai de forma que estiguin en harmonia i equilibri amb la natura.
Altres títols d'interès:
• Aïvanhov, OM El Lenguaje de la Figuras Geométricas. Prosbeta.
• Arnheim, R Arte y Percepción. Alianza Forma.
• Bohm, D La Totalidad y el Orden Implicado. Kairós.
• Bohm, D i Peat, D Ciencia, Orden y Creatividad. Kairós.
• Emoto, M Mensajes del Agua. La Liebre de Marzo.
• Gimbel, T La Salud por el Color y la Terapia de los Colores. Edaf.
• Heller, E Psicología del Color. Gustavo Gili.
• Jung, KJ El Hombre y sus Símbolos. Caralt.
• Lambert, M Cómo eliminar el desorden con el Feng Shui. Oniro.
• Lao Tse [Ed. Wilheim, R.] Tao Te King. Sirio.
• Lazenby, G El Feng Shui en la Decoración. Blume.
• Pacioli, L La Divina Proporción. Akal.
• Povo, M Energía y Arte, propiedades terapéuticas del color y las formas. Harmonia's.
• Povo, M Lecturas del Entorno. Harmonia's.